NOS Voetbal

Nu wil Ajax ook schitteren tegen AZ: 'Maar we zijn geen robots'

Nu wil Ajax ook schitteren tegen AZ: 'Maar we zijn geen robots'

Zo goed als Ajax dinsdag speelde tegen Bayern München (1-1), en eerder dit seizoen in de Champions League, zo moeizaam gaat het vaak in de eredivisie. Zondag is er een nieuwe kans om dat verschil kleiner te maken wanneer AZ op bezoek komt.

"Het is logisch dat dat verschil er is. Europa is toch een podium waarop je wordt uitgedaagd op het allerhoogste niveau", zegt Erik ten Hag. "Er is een andere spanning en geladenheid. Het is aan ons om het verschil kleiner te maken."

Kan de trainer van Ajax voorbeelden noemen van spelsituaties die in Europa beter gaan? "Er zijn talloze voorbeelden. Maar de spelers zijn geen robots, ze moeten de motivatie veel meer uit zichzelf halen."

Tadic weer in de spits?

Tegen Bayern speelde Dusan Tadic voor het eerst in de spits ten koste van Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. Gebeurt dat tegen AZ weer? "Het is een optie die ik altijd voor ogen heb gehad. En niet alleen voor topwedstrijden", aldus Ten Hag.

Dusan Tadic krijgt instructies van Erik ten Hag

Ten Hag weet niet of hij tegen AZ weer een beroep kan doen op Frenkie de Jong. De middenvelder is nog niet helemaal hersteld van zijn kuitblessure. "We werken naar zondag toe, maar nu is hij nog niet fit genoeg om te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl