Cristiano Ronaldo tijdens de warming-up van Portugal
NOS Voetbal•

Sponsor Nike 'ernstig verontrust' door beschuldigingen Ronaldo

Nike heeft zijn verontrusting uitgesproken over de verkrachtingszaak waar Cristiano Ronaldo in verwikkeld is geraakt. "We zijn ernstig verontrust door de ernstige beschuldigingen en zullen de situatie nauwlettend volgen", zegt de sponsor. Ronaldo zelf ontkent de aantijgingen en zegt dat er sprake is van nepnieuws.

Bij het sportmerk Nike is de sterspeler van Juventus een van de belangrijkste gezichten. Twee jaar geleden tekende Ronaldo een contract voor het leven bij het Amerikaanse concern.

Ook EA Sports, een andere belangrijke sponsor van Ronaldo, laat weten de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. Zijn club Juventus spreekt via Twitter juist steun uit voor de voetballer.

"Ronaldo heeft in de afgelopen maanden zijn geweldige professionaliteit en toewijding getoond. Dat wordt door iedereen bij Juventus gewaardeerd", valt te lezen.

"De vermeende gebeurtenissen die dateren van bijna tien jaar geleden, veranderen deze mening niet. En deze opvatting wordt gedeeld door iedereen die met deze grote kampioen in contact is gekomen'', laat de Italiaanse topclub weten.

Rechtszaak

De Amerikaanse Kathryn Mayorga stelt dat zij in 2009 in een hotel in Las Vegas is verkracht door Ronaldo. Ze heeft verteld dat de Portugees haar 375.000 dollar heeft betaald om de zaak stil te houden, maar nu wil ze af van het zwijgcontract.

Haar advocaat is een rechtszaak gestart tegen Ronaldo, die alles ontkent.

In opspraak geraakte Ronaldo niet in Portugese selectie

Eerder deze week werd ook bekend dat de politie in Las Vegas het onderzoek naar de mogelijke verkrachtingszaak heeft heropend.

Geen interlands

Bondscoach Fernando Santos selecteert Ronaldo ook niet voor de interlands die Portugal in november afwerkt, maar verwacht wel dat de aanvaller van Juventus op termijn terugkeert bij het nationale elftal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl