En weer raken de baanwielrenners een bondscoach kwijt. Na sprintcoach Bill Huck vertrekt ook duurcoach Peter Schep. Hij stapt per 1 januari 2019 over naar het wielrennen op de weg en wordt performancemanager bij World Tour wielerploeg EF-Drapac.

De 41-jarige Schep is al vijf jaar in dienst van de Nederlandse wielerbond KNWU. Eerst als talentcoach, toen als assistent-bondscoach en na de Olympische Spelen van 2016 als hoofdcoach.

Schep bracht Wild naar wereldtop

Renners als Kirsten Wild zweren bij Scheps aanpak. Zij haalde onder zijn leiding de wereldtop. Zo werd ze dit jaar wereldkampioen op scratch, omnium en puntenkoers. Maar ook Jan Willem van Schip en Annemiek van Vleuten haalden een WK-medaille.

Het vertrek van Schep zal dan ook hard aankomen. "Voor de sporters verandert er uiteraard wel wat met een nieuwe coach. Maar ik heb het programma richting de WK in Polen helemaal uitgestippeld. De overgang kan soepel verlopen en ik kan mijn sporters nog begeleiden tijdens de wereldbekers van dit jaar", aldus Schep.

EF-Drapac wordt dus zijn volgende project. "Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb bij de KNWU en midden in een olympische cyclus zit richting Tokio 2020, kan ik deze bijzondere kans niet voorbij laten gaan."

De KNWU kan dus weer op zoek naar een nieuwe coach, nadat Hugo Haak de positie van Huck al had ingevuld. Toekomst directeur Thorwald Veneberg raakt niet in paniek.

"De afgelopen jaren heeft Peter een goed fundament gelegd voor zijn groep sporters waar zijn opvolger op voort kan borduren. Momenteel zijn wij bezig om zo snel mogelijk een opvolger aan te trekken", aldus Veneberg.

STER reclame