Bill Huck
NOS Sport

Bondscoach baanrenners stopt vanwege privéredenen

Bill Huck is per direct opgestapt als bondscoach van de Nederlandse baanwielrenners. Daaraan liggen privéredenen ten grondslag, laat wielerbond KNWU weten. Assistent Hugo Haak neemt de taken van Huck voorlopig over.

De Duitser Huck was pas een jaar in dienst en de opvolger van René Wolff. "Met het vertrek van Bill ontstaat er een lastige situatie'', erkent directeur Thorwald Veneberg van de KNWU. Over minder dan twee jaar zijn de Olympische Spelen van Tokio en Huck had een aantal medaillekandidaten onder zijn hoede.

Onder Hucks leiding pakten de teamsprinters dit voorjaar goud bij de WK in Apeldoorn. De vrouwen wonnen zilver op dat onderdeel. "Soms loopt het anders dan gepland", laat Huck weten via de KNWU.

NOC*NSF houdt als koepelorganisatie van de olympische sporten de ontwikkelingen bij het baanwielrennen nauwlettend in de gaten. Jan van Veen, die als performance-manager werkzaam is bij NOC*NSF, bevestigt dat het vertrek van Huck een privékwestie is en wenst daarom geen nadere toelichting te geven. Zorgen over het baanwielrennen heeft Van Veen nog niet. "Al zal het vinden van een geschikte opvolger een lastige klus zijn."

De KNWU is ook nog op zoek naar een bondscoach voor de wegrenners, die functie wordt tot en met het WK eind deze maand nog ingevuld door Veneberg zelf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl