NOS Voetbal

De Vrij over die 10-0: 'Een van mijn slechtste herinneringen'

De Vrij: 'Die 10-0 tegen PSV doet nog steeds pijn'

Stefan de Vrij maakt woensdagavond als speler van Internazionale zijn opwachting in het Philips Stadion, voor de Champions League-confrontatie met PSV. Een stadion waar hij gemengde gevoelens bij heeft.

De Vrij beleefde namelijk in dienst van Feyenoord op 24 oktober 2010 een nachtmerrie door in Eindhoven met liefst 10-0 te verliezen van PSV.

Pijn

"Een van de slechtste herinneringen uit mijn carrière en het doet nog steeds pijn. Ik heb mijn huidige ploeggenoten daar niets over verteld. Het is ook niet iets om over op te scheppen. Gelukkig heb ik hier ook goede wedstrijden gespeeld."

De Vrij geeft hoog op over PSV, dat de 4-0 nederlaag tegen FC Barcelona tegen Inter hoopt weg te poetsen. "Ze spelen met een hoge intensiteit en ik verwacht een mooie sfeer. PSV heeft vooral veel kwaliteit voorin."

Stefan de Vrij

Daarbij doelt hij ook op Luuk de Jong, die in Nederland nog weleens ondergewaardeerd wordt. "Een spits die veel vuil werk opknapt. Om hem heen lopen twee snelle buitenspelers en daarnaast is PSV een echt team."

De Vrij heeft het prima naar zijn zin in Milaan. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van Lazio naar Inter.

Familie

"Het gaat erg goed met me. Ik ben in een grote familie terechtgekomen en goed opgevangen. Je merkt dat dit een hele grote club is, met veel historie en een grote achterban.''

Veel familie en bekenden van De Vrij zijn er woensdag bij tegen PSV. De centrale verdediger heeft liefst 27 kaarten moeten regelen.

Internazionale won zijn eerste groepswedstrijd met 2-1 van Tottenham Hotspur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl