NOS Voetbal

'Italianen geven je het idee dat je lekker balt, maar slaan dan toe'

Van Bommel: 'Je moet niet tevreden zijn met een kleine nederlaag'

Zo scherp als hij was als speler, zo scherp is Mark van Bommel op de persconferentie in aanloop naar het duel met Internazionale in de Champions League.

De PSV-trainer houdt alles en iedereen in de gaten. Vragen van journalisten of de vertaling van de tolk: denkt Van Bommel dat iemand een fout maakt, dan grijpt hij in.

Zo ook als het over de verloren Champions League-finale van Van Bommel tegen Internazionale gaat. De buitenlandse journalist heeft het over een verkeerd jaartal. Van Bommel corrigeert hem direct, om vervolgens desgevraagd terug te blikken op dat duel in 2010.

Als aanvoerder van Bayern München verloor Van Bommel de finale van de Italiaanse club, waar Wesley Sneijder destijds excelleerde op het middenveld. 'Inter' won met 2-0.

Van Bommel: "We speelden met Bayern toen een heel goed seizoen, tot aan de finale. Dat was de slechtste wedstrijd die we speelden. Dat is zuur, maar het zorgt er ook voor dat je makkelijker over zo'n teleurstelling heen stapt."

Arjen Robben, Mark van Bommel en Wesley Sneijder na de Champions League-finale in 2010

Er is in acht jaar tijd veel veranderd bij Inter. De ploeg is inmiddels een Europese subtopper en wordt - in een groep met verder FC Barcelona en Tottenham Hotspur - als minst sterke tegenstander gezien voor PSV.

Al won Internazionale haar eerste CL-wedstrijd dankzij twee late goals met 2-1 van Tottenham, terwijl de Eindhovenaren met 4-0 op de broek kregen op bezoek bij het sterrenensemble van Lionel Messi.

Van Bommel: 'Niet aanpassen, maar wél kijken naar de tegenstander'

Wil PSV nog kans maken op overwintering, dan is het van groot belang om de thuiswedstrijden te winnen. Al weet Van Bommel uit ervaring dat het lastig is om Italianen te verslaan.

"Ze geven je het gevoel dat je lekker mee kan voetballen, maar dan kunnen ze ineens toeslaan. Maar we zijn nergens bang voor, we moeten alleen rekening houden met de tegenstander."

De verwachting is dat de oefenmeester zijn inmiddels bekende elf namen het veld in stuurt. "We gaan van eigen kracht uit, zoals we dat ook in Barcelona hebben gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl