Lars Boom ziet af ANP

Lars Boom verruilt Lotto-Jumbo voor de nieuwe fusieploeg Roompot-Charles. De 32-jarige Nederlander zal vanaf 1 januari gaan rijden voor de procontinentale formatie van ploegleiders Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel, Michael Boogerd en manager Michael Zijlaard.

"Ik wil laten zien dat ik finales kan rijden in de klassiekers", laat Boom weten op de website van zijn nieuwe ploeg. "Ik heb de ambitie om diep tot in de finale mee te rijden en liefst nog van bij het begin van het klassieke seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad tot Parijs-Roubaix. Dit is geen stap terug voor mij, maar een stap zijwaarts.

Teleurstellend seizoen

Boom heeft 22 profzeges op zijn palmares, waaronder etappes in de Tour de France en de Vuelta. Na twee seizoenen in dienst van Astana keerde hij in 2017 terug naar Lotto-Jumbo.

Dat jaar won hij nog een rit in de BinckBank Tour en een rit en het eindklassement van de Ronde van Groot-Brittannië. Dit jaar verliep, mede door hartritmestoornissen in de winter, teleurstellend.

Zijn aflopende contract werd niet verlengd.

Erik Breukink: "Ik ken Lars nog van vroeger en ben erg blij iemand met zijn ervaring en capaciteiten erbij te hebben. Hij is een erg grote versterking voor het team volgend jaar. Hij brengt rust en ervaring mee die ongetwijfeld een positieve invloed zullen hebben op de andere jongens."

Vanaf januari zal Boom ook weer veldritten gaan rijden. "Het veldrijden is veranderd en ook ik ben veranderd als renner", aldus de wereldkampioen van 2008. "Maar ik ben er wel blij mee."

Geen Van Aert, wel Boom

Roompot is al weken in het nieuws vanwege de fusie met Sniper Cycling, de onderneming van oud-renner Nick Nuyens achter de wielerploeg Veranda's Willems-Crélan. De ploeg dacht daarmee te kunnen beschikken over het toptalent Wout Van Aert, maar die heeft het contract met Nuyens inmiddels verbroken.

Het aantrekken van Boom is een meevaller voor Roompot, dat inmiddels niet meer rekent op de diensten van Wout Van Aert. Sterker, de kans is groot dat Van Aert komend seizoen al zal aansluiten bij Lotto-Jumbo, de ploeg waar hij met ingang van 2020 voor zal rijden.

STER reclame