NOS Sport

Verhagen laat door judobond op non-actief gestelde Earle niet los

Verhagen: 'Wat ik in mijn vrije tijd doe, heeft judobond niks over te zeggen'

Vier jaar geleden pakte ze brons op het WK, maar de afgelopen jaren belandde ze in een dal. Zaterdag werd Sanne Verhagen in Almere Nederlands kampioen judo in de klasse tot 57 kilogram. Tijd voor een terugkeer op het hoogste podium en misschien zelfs olympische kwalificatie?

"De afgelopen weken krijg ik er steeds meer zin in", zegt Verhagen. "Ik zie een stijgende lijn in mijn motivatie en wil."

Verhagen verloor de afgelopen jaren het vertrouwen in de judobond en ook de motivatie om te judoën. Tegenwoordig traint en woont ze in het traject richting de Olympische Spelen van Tokio in 2020 in Papendal, waar ze traint met bondscoach Michael Bazynski.

Wat ik in mijn vrije tijd doe, heeft de judobond niets over te zeggen.

Sanne Verhagen over haar samenwerking met clubcoach Mark Earle

Maar in Almere werd ze gewoon bijgestaan door clubcoach Mark Earle, twee jaar geleden tot frustratie van Verhagen door de judobond op non-actief gesteld. "Hij probeert me te helpen om mezelf weer te herpakken en te steunen om de samenwerking met Bazynski beter te laten lopen. Zo blijft hij betrokken."

Verhagen laat Earle dus niet los en wil haar lot niet helemaal in handen leggen van Bazynski. "Wat ik in mijn vrije tijd doe, heeft de judobond niets over te zeggen", verklaart ze. "Als het niet lukt, zoek je naar dingen hoe het wel kan. Met hem heb ik altijd gepresteerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl