Mo El Hankouri (l) en Orkun Kökçü vieren de 0-2

Vente en debutant Kökcü schieten Feyenoord ronde verder

Een B-team van Feyenoord heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De Rotterdammers, met tien andere namen in de basis dan in het afgelopen competitieduel met FC Utrecht (1-0), wonnen met 4-0 van de Brabantse hoofdklasser Gemert.

In een goedgevuld en sfeervol stadion De Braak in Helmond, waar het duel om veiligheidsredenen werd afgewerkt, kwam Feyenoord in de elfde minuut op voorsprong. Mo El Hankouri zette na een actie voor en Dylan Vente rondde af.

Fraaie krul van Kökcü

Doelman Bono Barten van Gemert liet zich in de eerste helft van zijn beste kant zien en hield daardoor Feyenoord meermalen van scoren af. Aan de andere kant miste Thijs van Pol een kans namens Gemert. Op slag van rust zorgde debutant Orkun Kökcü met een fraaie krul in de verre hoek voor de tweede Feyenoord-goal.

Dylan Vente zet Feyenoord op 0-1
    Dylan Vente viert zijn goelpunt
    Yassin Ayoub (r) in duel met Gemert-speler Dennis Groen

Vente liet twee kansen liggen op de derde goal, maar schoot daarna met links hard binnen. Na een pass van Renato Tapia maakte hij ook de volgende Feyenoord-goal. Ook de 17-jarige Wouter Burger en de 18-jarige Lutsharel Geertruida kregen in de slotfase nog speeltijd van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Advocaat viert 71ste verjaardag met bekerzege

"Lang zal hij leven", klonk het in de 71ste minuut in de Galgenwaard voor Dick Advocaat. De coach van FC Utrecht vierde zijn 71ste verjaardag met een 2-0 overwinning op MVV in de eerste ronde van de KNVB-beker.

Dick Advocaat

Utrecht kreeg zowel voor als na rust enkele kansen om de score te openen, maar MVV-doelman Luuk Koopmans hield zijn doel een uur lang schoon. Daarna sloeg Utrecht toe vanaf de strafschopstip. Arbiter Martin van den Kerkhof gaf een penalty voor een overtreding op Gyrano Kerk.

Cyriel Dessers benutte de strafschop en bracht daarmee tien minuten voor het verjaardagsliedje al een glimlach op het gelaat van Advocaat. In blessuretijd stelde Nick Venema de eerste zege van Advocaat als trainer van FC Utrecht veilig.

Cyriel Dessers (r) viert zijn goal met Gyrano Kerk (l)

Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man. Utrecht-invaller Lukas Görtler kreeg rood na een overtreding en MVV'er Joeri Schroijen moest voortijdig het veld verlaten vanwege een slaande beweging.

Eerder op donderdag plaatsten ook AZ, FC Emmen en FC Twente zich voor de tweede ronde. De loting staat zaterdag op de agenda.