Danny Buijs
NOS Voetbal

Malaise bij FC Groningen duurt voort na bekerechec

FC Groningen ligt al na één ronde uit het toernooi om de KNVB-beker. In eigen huis werd met 2-0 verloren van eerstedivisionist FC Twente.

Zo hebben de Groningers nu voor het eerst sinds 2009 vier opeenvolgende thuiswedstrijden verloren. In de eredivisie is de ploeg van de geplaagde trainer Danny Buijs hekkensluiter.

Voor FC Twente scoorden Javier Espinosa en Peet Bijen. Espinosa profiteerde vlak voor rust van balverlies van Tim Handwerker en Beijen kopte in de tweede helft raak op aangeven van Aitor Cantalapiedra.

Na afloop was het onrustig rondom het stadion. Groningen-fans uitten hun onvrede en eisten onder meer het vertrek van algemeen directeur Hans Nijland.

Zondag wacht voor FC Groningen opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt FC Utrecht op bezoek.

Bjørn Johnsen (links) in duel met Dennis Blokzijl

AZ en FC Emmen hebben zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker.

De Alkmaarders wonnen in Meppel met 6-0 van hoofdklasser Alcides, terwijl FC Emmen op bezoek bij derdedivisionist OFC Oostzaan met 3-1 zegevierde.

Voor AZ scoorden Bjørn Johnsen, Oussama Idrissi (3x), Adam Maher en Dorin Rotariu. De Meppelers raakten kort na rust nog wel lat (Koen Romme) en paal (Jermain Wobbes).

FC Emmen had het tegen OFC vooral lastig in de eerste helft. Alleen Reuven Niemeijer trof doel. Na de pauze benutte Glenn Bijl twee penalty's en redde Rachid el Yaghmouri in het slot de eer.

OFC heeft de eer gered tegen FC Emmen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl