Donny van de Beek staat op de juiste plek voor de 0-3

Ajax staat amateurs Te Werve niets toe: 0-7

Ajax heeft in de eerste ronde van de KNVB-beker geen genade getoond voor Te Werve: 0-7. Verrassend is de score niet: tussen de profs van Ajax en de amateurs van Te Werve zitten zes niveaus verschil.

Ajax speelde tegen Te Werve de derde wedstrijd in een week. Na AEK Athene in de Champions League en het competitieduel met PSV waren de trambestuurders, magazijnmedewerkers, en studenten van zaterdagtweedeklasser Te Werve de eerste bekertegenstander. Hoewel Te Werve uit Rijswijk komt, werd het duel in Noordwijk gespeeld. Op hetzelfde kunstgrasveld sneuvelde Sparta dinsdag in de beker.

Vreugde bij de spelers van Ajax

Ajax-coach Erik ten Hag stelde twee spelers op die ook tegen PSV begonnen: Carel Eiting en David Neres. In de spits begon Kasper Dolberg dit seizoen voor het eerst in de Ajax-hoofdmacht.

Te Werve-coach Huib van Oostrom Soede had vol bravoure aangekondigd dat zijn ploeg Ajax vanaf de aftrap wilde overrompelen. En het moet gezegd: de amateurs begonnen energiek aan het duel. Maar na tien minuten stelde Ajax al orde op zaken door Perr Schuurs die op de rand van het strafschopgebied binnenschoot. Dolberg luisterde zijn basisplaats in de 17de minuut op met een doelpunt.

Te Werve-keeper Jay Veerman had een drukke avond

Ajax bleef druk houden op het doel van Te Werve en toen Donny van de Beek na een half uur een voorzet van Carel Eiting in het doel tikte, verdween het venijn defintief uit de wedstrijd. Zakaria Labyad kopte nog voor rust Ajax-goal nummer vier binnen.

De tweede helft begon kabbelend met af en toe een opleving van Ajax. Zoals in de 59ste minuut toen opnieuw Labyad scoorde, nu met een afstandsschot. Nu was het de vraag of Ajax wilde doordrukken naar dubbele cijfers. Gelukkig voor Te Werve vond Ajax het welletjes na goals van Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch.

Voor Ajax wacht zaterdag een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. Te Werve speelt thuis tegen VELO uit Wateringen, gewoon weer op het eigen complex in Rijswijk.