Staphorst-speler Ewald Koster (l) in duel met PEC Zwolle speler Zian Flemming

PEC en Vitesse met hakken over de sloot naar tweede ronde beker

PEC Zwolle heeft zich dankzij een nipte 1-0 zege bij de amateurs van Staphorst geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Een van richting veranderd schot in de achtste minuut van Vito van Crooy betekende de winnende treffer voor de ploeg van trainer John van 't Schip.

De Zwollenaren hadden het ondanks die vroege voorsprong lang moeilijk tegen de hoofdklasser. Zo moest keeper Mickey van der Hart meerdere malen handelend optreden en kreeg Staphorst in de tweede helft een flink aantal kansen op de gelijkmaker.

Maikel van der Werff viert de 1-0 tegen RKAV Volendam

Vitesse met de schrik vrij

Vitesse kreeg het op bezoek bij de amateurs van RKAV Volendam nog knap lastig. Maikel van der Werff en Oussama Darfalou hadden Vitesse in de eerste helft nog aan een 2-0 voorsprong geholpen, maar Nick Tol bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug.

De Volendammer zag doelman Remko Pasveer ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de middenlijn de aansluitingstreffer binnen. Verder kwam de ploeg uit de hoofdklasse A echter niet waardoor Vitesse verder bekert.

ADO Den Haag viert een goal in het bekerduel met OJC Rosmalen

Eerder op de avond hoefde ADO Den Haag zich niet al te veel in te spannen op bezoek bij de amateurs van OJC Rosmalen. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk won bij de ploeg uit de Derde Divisie met 6-0.

Abdenasser El Khayati maakte twee doelpunten voor de nummer negen van de eredivisie. In de competitie heeft de aanvaller ook al zeven keer gescoord. Tomas Necid wist ook twee keer het net te vinden. Tom Beugelsdijk en Sheraldo Becker tekenden voor de andere treffers.