Kavanaugh eerder deze maand tijdens een hoorzitting in de Senaat
NOS Nieuws

Kavanaugh blijft ook na derde beschuldiging misbruik ontkennen

Kandidaat-rechter Brett Kavanaugh blijft ontkennen dat hij vrouwen seksueel heeft misbruikt tijdens zijn schooltijd in de jaren 80. In een nieuwe verklaring zegt hij dat de beschuldigingen belachelijk zijn en rechtstreeks uit de Twilight Zone komen, een bekende sciencefiction tv-serie uit de vorige eeuw.

Vandaag werd de identiteit onthuld van de derde vrouw die president Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof beschuldigt. Julie Swetnick uit Washington stelt in een beëdigde verklaring dat Kavanaugh meisjes probeerde dronken te voeren en te misbruiken. "Ik heb sterke herinneringen aan jongens die tijdens feestjes voor kamers met een meisje erin in de rij stonden te wachten op hun beurt."

Groepsverkrachting

Swetnick zegt dat ze verkracht is op zulke feestjes. Kavanaugh zou daarbij zijn geweest. Volgens haar stond hij bekend als de jongen die drugs of alcohol in drankjes mixte om ervoor te zorgen dat meisjes zo dronken werden dat ze geen 'nee' meer konden zeggen.

De reactie van Swetnick werd openbaar gemaakt door haar advocaat Michael Avenatti, die ook porno-actrice Stormy Daniels bijstaat in haar zaak tegen Trump. De president heeft kort na die bekendmaking op Twitter uitgehaald naar Avenatti. Trump noemt hem een derderangs advocaat die goed is in het verzinnen van beschuldigingen.

Voorzitter Chuck Grassley van de Senaatscommissie zegt dat er een onderzoek loopt naar de beschuldigingen, maar dat de hoorzitting van morgen gewoon doorgaat. Kavanaugh en Ford, de eerste beschuldiger, zullen daar worden gehoord. Vrijdag wordt er gestemd over de benoeming van Kavanaugh.

Enkele Republikeinen hebben aangegeven dat de beschuldigingen van misbruik hun keuze niet zullen veranderen. In de Senaat is daar verdeeldheid over. Zo hoopt senator Lindsey Graham dat mensen de beschuldigingen niet al te serieus zullen nemen. De Democraten in de commissie hebben Trump in een brief opgeroepen om Kavanaugh terug te trekken of om de FBI een onderzoek in te laten stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl