Padt levert aanvoerdersband in bij Groningen: 'Ben ontzettend dom geweest'

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Padt door het stof: ik heb mij onfatsoenlijk gedragen

Sergio Padt heeft zijn aanvoerdersband ingeleverd bij FC Groningen en excuses gemaakt voor zijn misdragingen zondagavond in de trein. De keeper had geen geldig vervoersbewijs en belandde wegens agressief gedrag tegenover de conducteur en een beveiliger in de cel.

Padt pakte na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (1-3) de trein naar huis. "Ik had een kaartje gekocht, maar die niet gescand. Want zo vaak pak ik de trein niet", verklaart de derde doelman van Oranje op de clubwebsite. "Toen kwamen de conducteuren langs en heb ik mij niet goed gedragen. Daar heb ik enorm veel spijt van. Ik ben ontzettend dom geweest."

De doelman koos voor de trein omdat hij na afloop van de wedstrijd een paar drankjes had gedronken in de businessruimte.

Voorbeeldfunctie

Een redacteur van het Dagblad van het Noorden was toevallig getuige van het incident. Volgens de krant begon de 28-jarige Padt te schelden toen de conducteurs hem een boete wilde geven omdat hij geen geldig vervoersbewijs kon tonen. Bovendien haalde de doelman uit naar een beveiliger, die daarbij zijn horloge verloor.

Padt werd uit de trein gezet en meegenomen naar het politiebureau. Daar bracht hij de nacht door. Er is ook aangifte gedaan tegen de keeper. "Dat mag mij niet gebeuren. In eerste instantie heb je al een voorbeeldfunctie. En al helemaal als aanvoerder van de club. Daarom lever ik mijn aanvoerdersband in."

Nijland: niet op de stoel van het OM zitten

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken vertelt algemeen directeur Hans Nijland waarom FC Groningen zelf geen maatregelen neemt tegen doelman Sergio Padt.

Groningen zelf is niet van plan maatregelen te nemen tegen Padt. Directeur Hans Nijland: "Ik denk dat Sergio redelijk stevig wordt gestraft. Er is publicitair ook een stortvloed over hem heen gekomen. Dat zal de komende dagen ook wel zo blijven. Wij gaan niet op de stoel van het Openbaar Ministerie zitten."

Sportieve malaise

FC Groningen is dramatisch aan het seizoen begonnen. De club won slechts één van de eerste zes duels en staat onderaan in de eredivisie. Donderdag speelt de club in de KNVB-beker tegen FC Twente. Zondag komt FC Utrecht op bezoek in de competitie.

STER Reclame