Een wilde tijger in Nepal
NOS Nieuws

Aantal wilde tijgers in Nepal bijna verdubbeld

Nepal lijkt het eerste land te worden waar het aantal wilde tijgers is verdubbeld. Die doelstelling hebben de landen met wilde tijgers in 2010 met elkaar afgesproken. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft bekendgemaakt dat het aantal tijgers in Nepal sinds 2009 is toegenomen van 121 tot ongeveer 235.

In 2010 waren er nog maar 3200 wilde tijgers. Om te voorkomen dat de dieren zouden uitsterven, hebben de dertien landen waar de tijgers nog voorkomen toen afgesproken het aantal te verdubbelen voor 2022, volgens de Chinese kalender het jaar van de tijger. Nepal lijkt nu de eerste te zijn die die zogeheten Tx2-doelstelling haalt.

"Het beschermen van tijgers heeft de hoogste prioriteit voor de overheid", zegt het Nepalese ministerie van Bossen en Milieu. "Onze toewijding aan het wereldwijde tijgerprogramma zal alleen maar groter worden nu de populaties in Nepal groeien en onze maatregelen goed uitpakken."

De andere landen die zich hebben aangesloten bij het Tx2-project zijn Bangladesh, Bhutan, Cambodja, India, Indonesië, Laos, Myanmar, Rusland, Thailand en Vietnam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl