De staredown tussen Rico Verhoeven en Guto Inocente
NOS Sport

Inocente klaar voor duel met Verhoeven: 'Ik sla Rico knock-out'

Rico Verhoeven kan in het kickboksgevecht met Guto Inocente voor een negende opeenvolgende keer wereldkampioen worden. Verhoeven, die al zestien wedstrijden op een rij ongeslagen is, zou met deze indrukwekkende cijfers een record vestigen en is dus de onbetwiste nummer één in zijn gewichtsklasse. Maar Inocente laat duidelijk merken niet van deze statistieken onder de indruk te zijn: "Ik weet niet in welke ronde het wordt, maar ik sla Rico knock-out."

Het 32-jarige Braziliaanse zwaargewicht, nummer drie van de wereldranglijst, daagde Verhoeven al meerdere keren uit via sociale media en beloofde hem knock-out te slaan. Nu het gevecht over ruim een week daadwerkelijk de hoofdwedstrijd is van Glory 59 in de Johan Cruijff Arena, houdt Inocente zijn woord: "Rico is een goede vechter. Ik heb respect voor hem, maar zijn tijd is voorbij. Het is tijd voor een nieuwe kampioen."

Verhoeven verwacht dat Inocente wel eens zou kunnen bezwijken onder de druk van een volle Johan Cruijff Arena: "Hij is een goede vechter met veel ervaring. Maar dit is wel een groot titelgevecht, met vijf ronden en een vol stadion dat voor stress bij hem zal zorgen. We zullen zien hoe hij daarmee omgaat."

De regerend wereldkampioen kijkt dan ook uit naar het duel: "Het wordt sowieso een mooi gevecht en we zien wel waar het schip strandt. Maar dat het schip van Inocente gaat stranden, is zeker."

Rico Verhoeven en Guto Inocente op de persbijeenkomst voorafgaand aan hun gevecht in de Johan Cruijff ArenA.

Het gevecht tussen Verhoeven en Inocente vindt op 29 september plaats in de Johan Cruijff Arena, dat voor het evenement plaats biedt aan zo'n 20.000 toeschouwers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl