NOS Sport

Verhoeven moet in recordgevecht Inocente neerslaan: 'Ben er klaar voor'

Kickboksliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. Rico Verhoeven gaat op 29 september in de Johan Cruijff Arena tegen Guto Inocente proberen voor de achtste keer op rij zijn Glory-wereldtitel zwaargewicht te prolongeren.

"Ik ben er klaar voor!", liet hij vast op Twitter weten.

Voor een negende opeenvolgende keer wereldkampioen worden, dat zou een record zijn. Verhoeven is al zestien wedstrijden op rij ongeslagen en de onbetwiste nummer één in zijn gewichtsklasse. Inocente bezet daarin de derde plaats.

Gaat Verhoeven knock-out?

De 32-jarige Braziliaan, die zes van zijn zeven wedstrijden won bij kickboksbond Glory, daagde Verhoeven al verschillende keren uit via sociale media en beloofde hem knock-out te slaan.

Verhoeven verdedigde begin juni in Birmingham voor het laatst met succes zijn kampioensgordel door de Kroaat Mladen Brestovac op punten te verslaan.

Hoe zit het met Badr Hari?

Lange tijd was er de hoop dat Verhoeven het in de Arena zou opnemen tegen Badr Hari, maar de Nederlandse Marokkaan liet vorige maand op Instagram al weten dat hij in september niet vecht.

Hari is wel volop in training, dus een volgend gevecht lijkt wel aanstaande.

De laatste confrontatie in 2016 tussen Verhoeven en Hari liep uit op een sof. Hari brak zijn arm en moest opgeven. Sindsdien wordt er druk gespeculeerd over een rematch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl