Koningin Maxíma over het ongeluk ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leven mee met de nabestaanden van de kinderen die zijn overleden bij de botsing in Oss.

Dat zei Máxima tegen onder meer Blauw Bloed. "Vandaag ben ik in Friesland om hele blije kinderen te zien die muziek aan het maken zijn. Maar onze gedachten gaan echt uit naar alle families die vandaag hun kinderen hebben verloren bij het verschrikkelijke ongeluk." Máxima zegt dat ze meeleven. "We hebben hier geen woorden voor." Koningin Máxima is in Drachten bij de ondertekening van het samenwerkingsconvenant muziekonderwijs Friesland.

Máxima over ongeluk Oss: we hebben hier geen woorden voor

Premier Rutte zegt diep geraakt te zijn door het ongeluk. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur) spreekt van afschuwelijk nieuws. "Knoop in mijn maag bij dit bericht. Uit de grond van mijn hart heel erg veel sterkte aan alle betrokkenen", schrijft ze op Twitter.

"Het is belangrijk dat alles wordt onderzocht maar mijn gedachten zijn vandaag bij de betrokkenen", aldus Van Veldhoven tegen de NOS.

Van Veldhoven: alles onderzoeken

Ook anderen krijgen een knoop in hun maag van het nieuws, zijn misselijk, hebben tranen in hun ogen en noemen het een nachtmerrie, schrijven ze op Twitter. "Ik heb zelf vier kids en een bakfiets", tweet Alexander Rutten. "Als ik stilsta bij al het verdriet en de pijn die er nu leven bij de betrokkenen, schieten me de tranen in de ogen."

Het is de "ergste, ergste nachtmerrie", tweet Nynke Sietsma. "Voor de ouders, de kinderopvang, de broertjes, zusjes, iedereen. Oh man wat een hel."

Hoofdconducteur Jan schrijft dat de NS "zeer aangeslagen is". "Wij leven mee met de mensen die gewond raakten, naasten, nabestaanden, hulpverleners en onze collega's."

STER reclame