NOS Sport

'Popster' Kipchoge over wereldrecord: 'Gelukkigste dag uit mijn leven'

Wereldster Kipchoge daags na wereldrecord op bezoek in Nederland

Als een wereldster baande Eliud Kipchoge zich een weg door het hoofdkantoor van zijn sponsor Nationale Nederlanden in Den Haag. "Ik kan niet zeggen dat ik een popster ben, maar ik vind het leuk om mensen te ontmoeten", zei de nieuwe wereldrecordhouder op de marathon.

De Keniaan oogde opvallend ontspannen, twee dagen na zijn historische inspanning in Berlijn, waar hij met een tijd van 2.01,39 het oude wereldrecord met meer dan een minuut verbeterde.

"De gelukkigste dag uit mijn leven", vertelde Kipchoge tussen het uitdelen van handtekeningen door. En hoe zijn benen voelen? "Niet slecht, ze herstellen goed."

Eliud Kipchoge

Een mens wil altijd meer en dus is nu de grote vraag: gaat het ooit lukken om 42,195 kilometer te lopen onder de grens van twee uur? Kipchoge weet zeker dat het iemand een keer gaat lukken.

"Maar of ik het nog eens ga proberen, weet ik niet. Voorlopig denk ik niet dat ik het record ga breken."

Bijna onder twee uur

De 33-jarige atleet deed vorig jaar al eens een speciale poging op het racecircuit van Monza. Hij bleef toen 25 seconden boven de twee uur. De race werd niet erkend als officiële marathon, waardoor de tijd ook niet officieel de boeken in is gegaan.

Zo mogen normaal in een marathon hooguit drie hazen worden ingezet om de toplopers te ondersteunen. In Monza werden maar liefst 32 hazen ingezet.

2017: Geen marathon onder twee uur voor Kipchoge

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl