Wout van Aert heeft zijn derde wereldtitel binnen ANP

Alleskunner Wout van Aert is een vrij man in de wielerwereld. De drievoudig wereldkampioen veldrijden en grote belofte voor het klassieke voorjaar op de weg heeft zijn contract verbroken met Sniper Cycling, het bedrijf achter de Belgische formatie Veranda's Willems-Crelan.

Er heerste grote onvrede bij Van Aert, omdat Sniper Cycling en Veranda's Willems-Crelan hem niet betrokken hadden bij de fusie van volgend jaar met het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij, terwijl hij als beoogd kopman wel een voorname rol speelde in de plannen van zijn nieuwe ploegleiders Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel, Michael Boogerd en Michael Zijlaard.

"Ik wil zélf mijn carrière plannen en me niet laten leiden door anderen. Zo zit ik in elkaar", reageerde de 24-jarige Belg toen al. Hij heeft dus de daad bij het woord gevoegd en zijn biezen gepakt.

De drievoudig wereldkampioen veldrijden, die dit seizoen op de weg de Ronde van Denemarken won en derde werd in Strade Bianche, zal op eigen houtje op zoek moeten naar een ploeg voor komend jaar. Voor 2020 is Van Aert al onder de pannen: hij gaf in een eerder stadium zijn jawoord aan Lotto-Jumbo. Mogelijk komt hij nu eerder naar die Nederlandse ploeg.

Verbeterd contract ten spijt

Bij Veranda's Willems-Crelan willen ze niet veel kwijt over het vertrek van Van Aert, behalve dat ze hem nog een verbeterd contract hadden aangeboden om de boel te lijmen. "Maar hij is niet ingegaan op dat voorstel. Het teammanagement betreurt die beslissing."

STER reclame