Mark Misérus, Sebastiaan Timmerman en Mike Verweij
NOS Voetbal

'Herlings verdient een nominatie voor het Sportgala'

"Nu kan Jeffrey Herlings de nominatie voor de titel Sportman van het Jaar toch niet meer ontgaan?" Nog maar kort nadat de Brabantse motocrosser de wereldtitel in de MXGP had binnengehaald, was dat een van de meest gehoorde opmerkingen rond het circuit in Assen, zo constateerde commentator Sebastiaan Timmerman.

"Het is nog maar september, maar dat gevoel leeft al heel erg in de crosswereld", zegt Timmerman, die de jaarlijks terugkerende discussie daarom nu maar alvast heeft meegenomen naar het Sportforum op NPO Radio 1.

Na zijn eerdere wereldtitels in de lagere MX2-klasse werd Herlings tot onvrede van zijn achterban nog gepasseerd door de jury van het Sportgala. Die naar erkenning hunkerende fans krijgen nu bijval aan de Sportforumtafel.

Mark Misérus: "Het is een misverstand dat die sport alleen om stuurtechniek draait. Hij leeft voor die sport en is ontzettend fit. Dus ik zou zeggen: doe eens een keer wat anders."

Jeffrey Herlings juicht na het binnenhalen van de wereldtitel

Ook Mike Verweij pleit ervoor om Herlings te nomineren. "Maar uiteindelijk beslissen de sporters zelf wie het wordt en ik denk niet dat die op hem zullen stemmen."

Timmerman: "Dat geeft niet. De motocrosswereld zou het al als een overwinning zien als hij überhaupt genomineerd wordt. En dat wordt lastig in een olympisch jaar. Bovendien stond er ook iemand op het podium van de Tour. Dus er zijn veel andere kandidaten."

'Keuze voor Advocaat niet origineel'

Ook de aanstelling van Dick Advocaat als trainer van FC Utrecht is voer voor discussie. "Prachtig", aldus Verweij. "Advocaat is een sieraad voor het voetbal. Zulke trainers horen bij de eredivisie."

Misérus heeft zijn bedenkingen bij de keuze van de Utrechtse clubleiding. "Ik snap wel dat je hem neemt als je er zo voor staat, maar ik had eigenlijk op een wat meer verrassende keuze gehoopt. Een jongere trainer, iemand met wie je de toekomst tegemoet kan."

Advocaat tekent bij Utrecht: 'Dé oplossing om van huis weg te zijn'

Volgens Verweij heeft Utrecht dat wel geprobeerd, maar konden ze de gewenste man niet krijgen. "Het grote probleem is dat er geen trainer voorhanden was die meteen kon instappen."

Steijn gepolst

"Ze hebben wel gekeken naar een definitieve oplossing", vervolgt Verweij. "Ik weet dat clubeigenaar Frans van Seumeren het geprobeerd heeft bij Maurice Steijn, maar die had net bijgetekend bij VVV en kan daar op dit moment niet weg."

In de zomer zal dat wellicht anders zijn, vermoedt Verweij, die ook de naam van John van den Brom hoort rondzingen in de Domstad. "En Van Seumeren zet in op Peter Bosz, maar dat lijkt me geen haalbare kaart. Die denkt groter dan FC Utrecht."

Utrecht-eigenaar heeft Advocaat binnen en richt zich nu op Bosz

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl