Utrecht-eigenaar heeft Advocaat binnen en richt zich nu op Bosz

Dick Advocaat is vandaag gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Utrecht. Hij is echter een tussenpaus, want na dit seizoen - waarin de club in de topvijf hoopt te eindigen - moet er weer een coach voor de lange termijn komen. Eigenaar Frans van Seumeren heeft wel een idee: Peter Bosz.

"Als ik hem zou kunnen krijgen, dan zou ik niet aarzelen. Ik ga weleens een praatje met hem maken, maar ik denk dat hij ons een te kleine club vindt", zegt hij over de oud-trainer van Ajax, die na zijn ontslag vorig jaar bij Borussia Dortmund zonder werkgever zit.

Of wordt het Van der Gaag?

Van Seumeren is sowieso op zoek naar een gearriveerde coach. "Het moet een grote zijn, een gerenommeerde trainer. Ik heb vier, vijf man in mijn hoofd. Mitchell van der Gaag? Dat is een van de trainers waar we gecharmeerd van zijn."

Frans van Seumeren en Dick Advocaat Pro Shots

De keuze om de inmiddels ontslagen Jean-Paul de Jong na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax te promoveren van assistent-trainer tot hoofdtrainer pakte verkeerd uit. Van Seumeren: "Vooraf vond ik het een logische keuze, achteraf is het fout gebleken..."

Utrecht staat na dompers tegen Fortuna Sittard, VVV-Venlo en gisteren tegen FC Emmen maar net boven de degradatiestreep. "Er moest iets gebeuren. We hadden autoriteit nodig en dat was voor Jean-Paul moeilijk te verwerven binnen de groep omdat hij eerst assistent was."

STER reclame