NOS Voetbal

Advocaat tekent in Utrecht: 'Was ziek van degradatie Sparta, wil goed afsluiten'

Advocaat tekent bij Utrecht: 'Dé oplossing om van huis weg te zijn'

Dé reden voor Dick Advocaat om bij FC Utrecht in te stappen is niet - zoals hij bij zijn presentatie grappend zegt - om van huis weg te zijn, maar om zijn trainersloopbaan goed af te sluiten na de degradatie vorig seizoen met Sparta Rotterdam.

"Daar ben ik echt ziek van geweest", laat hij weten. "Dat eindigde niet goed en ik wil het toch op een goede manier afsluiten. Daarnaast vindt het thuisfront het wel fijn als ik meer in Nederland ben, omdat ik gedurende mijn carrière grotendeels in het buitenland ben geweest. Die mogelijkheid was er ook nu weer."

Topvijf blijft het doel

De voormalig coach van onder meer Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en het Nederlands elftal heeft vertrouwen in de huidige spelersgroep van Utrecht, ondanks het puntenverlies de afgelopen weken tegen Fortuna Sittard, VVV-Venlo en gisteren FC Emmen (2-1 thuisnederlaag).

We gaan het op mijn manier doen. Er is gebleken dat dat wel werkt.

Dick Advocaat

"Utrecht heeft de ambitie om topvijf te spelen. Dat moet mogelijk zijn met deze spelersgroep. Ik heb gisteren gekeken, er is nog veel werk te doen. De afstemming in de groep is niet goed. Daar moeten we mee aan de slag", aldus Advocaat.

Zijn eerste wedstrijd wordt de uitwedstrijd dit weekend tegen Feyenoord. "Hoe ik het ga aanpakken? Ik ga altijd uit van een goede organisatie. Jantje moet weten wat Pietje doet. Iedereen moet zijn taken weten. We gaan het op mijn manier doen. Er is gebleken dat dat wel werkt."

Advocaat over laatste wedstrijd als speler

Utrecht is de club waar Advocaat in 1984 zijn loopbaan als speler beëindigde. De oud-verdediger herinnert zich zijn laatste wedstrijd nog goed. "Er kwam een pass in mijn rug. Ik lag vijftien meter voor, maar toen ik bij de bal kwam lag ik vijftien meter achter. Toen zei coach Barry Hughes: misschien moet je maar stoppen."

Leuke anekdote Advocaat over laatste wedstrijd als speler

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl