Klaas-Jan Huntelaar viert de 1-0 tegen FC Groningen

Huntelaar maakt er opnieuw twee bij winnend Ajax

Ajax heeft zonder problemen gewonnen van FC Groningen. In de Johan Cruijff Arena werd het 3-0 voor de Amsterdammers. Klaas-Jan Huntelaar was de grote man met twee doelpunten.

Het elftal van Erik ten Hag blijft tweede in de eredivisie, met een achterstand van twee punten op PSV. De landskampioen won met 7-0 op bezoek bij ADO Den Haag en heeft na vijf duels het maximaal aantal punten.

Ajax' overwicht leverde voor rust een handvol kansen op, maar alleen Huntelaar scoorde. Hij deed dat vanaf de stip na een overtreding van voormalig Ajacied Deyovaisio Zeefuik op Nicolás Tagliafico, die eerder een goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

Het was voor de 35-jarige Huntelaar zijn 250ste competitiedoelpunt uit zijn loopbaan. "Ik hoorde het van de trainer", sprak de spits na afloop. "Dat is mooi, maar het is nooit genoeg. Je wilt altijd meer."

Jubilaris Huntelaar: '250 goals mooi, maar het is nooit genoeg'

Ook na de rust domineerde Ajax, maar het soms dreigende Groningen mocht nog lang hopen. Totdat Huntelaar de bevrijdende 2-0 maakte met een droge knal nadat de bal met enig geluk voor zijn voeten was beland.

Het was voor de derde eredivisiewedstrijd op rij dat de routinier twee keer scoorde. Zowel tegen FC Emmen (5-0) als Vitesse (0-4) liet Huntelaar Ajax twee keer juichen. Dusan Tadic maakte tegen zijn oude club van dichtbij de 3-0.

Champions League

Woensdag opent Ajax de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. "Ik kijk er al heel lang naar uit", liet aanvoerder Matthijs de Ligt weten. "Mooi om eindelijk op dat niveau te kunnen spelen."

Zondag staat de topper PSV-Ajax op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl