Erick Gutiérrez en Steven Bergwijn na de vijfde treffer in Den Haag

Droomdebuut Gutiérrez bij monsterzege PSV in Den Haag

PSV heeft drie dagen voor het Champions League-duel met FC Barcelona weinig moeite gehad om ook z'n vijfde duel van het seizoen te winnen. In Den Haag werd ADO met 7-0 verslagen. Invaller Érick Gutiérrez kende een droomdebuut met een assist en een goal.

PSV kreeg voor rust amper kansen, maar ADO stak een helpende hand toe. Lex Immers gaf onbedoeld de (fraaie) assist bij Hirving Lozano's goal en Sheraldo Becker stond met pover verdedigen aan de basis van de aanval, waaruit Luuk de Jong binnenkopte.

Na de pauze voerde Gaston Pereiro de score op vanaf de stip, waar de bal gelegd was nadat de VAR had geconstateerd dat De Jong omver was getrokken door Aaron Meijers.

Hagenaar Lex Immers baalt, op de achtergrond vieren de PSV'ers feest
    Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix vieren de 3-0

Na de derde treffer was PSV nog niet uitgeraasd. Twintig minuten voor tijd maakte Gutiérrez zijn debuut. De 23-jarige Mexicaanse middenvelder kwam aan het eind van de zomerse transferperiode over van CF Pachuca.

Met zijn eerste balcontact bracht hij met een fraaie pass zijn landgenoot en vriend Lozano in stelling. De aanvaller lepelde de bal over keeper Indy Groothuizen heen.

Het debuut van Gutiérrez werd nog mooier toen hij even later met een prachtig schot van afstand ook zelf een treffer voor zijn rekening nam. Steven Bergwijn en Pereiro (opnieuw een strafschop) maakten in blessuretijd ook nog de zesde en zevende goal.