Bram Schwarz, Jasper Tissen, Tone Wieten en Bjorn van den Ende in actie bij de WK
NOS Sport

Nederlandse roeiers grijpen net naast WK-medailles

De Nederlandse vier-zonder-stuurman en mannendubbelvier hebben bij de WK roeien in het Bulgaarse Plovdiv niet voor een verrassing kunnen zorgen: in de finales was er een vierde plaats voor de vier-zonder-stuurman en een vijfde plek voor de mannendubbelvier.

Bjorn van den Ende, Tone Wieten, Jasper Tissen en Bram Schwarz lagen halverwege de race van de vier-zonder-stuurman op de tweede plaats, maar 500 meter later waren Australië, Italië en Groot-Brittannië de Nederlandse boot al voorbij.

Nederland, dat in de halve finales nog tweede werd achter Australië, kwam na 5.47,780 over de streep. Het goud was voor titelfavoriet Australië (5.44,740) dat nipt sneller was dan de Italiaanse boot (5.44,990). Groot-Brittannië pakte het brons in 5.46,460.

Vijfde plaats voor mannendubbelvier

Ook de mannendubbelvier begonnen goed aan de finale in Plovdiv. Na 1.500 meter lagen Dirk Uittenbogaard, Stefan Broenink, Koen Metsemakers en Abe Wiersma nog tweede, maar in het laatste gedeelte moest Nederland nog drie boten voorlaten.

Nederland, dat zich via de herkansingen had geplaatst voor de finale, werd vijfde in 5.37,910. De wereldtitel was voor Italië (5.35,310) dat de boot van Australië (5.36,510) en die van Oekraïne (5.37,280) ruim voor bleef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl