De renners tijdens de vlakke achttiende etappe ANP

De sport van vrijdag bij de NOS

time icon

In de voorlaatste bergrit van de Ronde van Spanje zal Steven Kruijswijk, vijfde in het algemeen klassment, zijn podiumplek willen terugveroveren. De etappe kent een lange en enigszins vlakke aanloop voor de slotklim, de Col de la Rabassa, van de eerste categorie.

De renners beginnen om half twee aan de rit die start in Lleida. De negentiende etappe is van begin tot eind te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

De korte samenvatting is ook te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1). Later op de avond is er ook een lange samenvatting. Die is te zien om 23.24 uur in Studio Sport op NPO 3.

Het profiel van etappe 19 van de Vuelta NOS

De eredivisie lag een week stil vanwege het interlandvoetbal, maar zaterdag gaat de nationale competitie verder. In het wekelijkse liveblog 'Warming-up' op NOS.nl en in de NOS-app wordt de hele middag vooruitgeblikt op het voetbalweekend.

Zo is verslaggever Joep Schreuder bij de persconferentie van landskampioen en koploper PSV. Beelden daarvan zijn ook te zien in het Sportjournaal.

In die uitzending ook onder meer aandacht voor motocrosser Jeffrey Herlings, die dit weekend in Assen de wereldtitel kan pakken in de MXGP, en de tweede wedstrijd van de volleybalmannen op het WK tegen China. Oranje ging in het eerste duel met Canada kansloos onderuit in drie sets.

De volleyballers vieren een gewonnen punt FIVB

In Nieuwsuur aandacht voor atleet Eliud Kipchoge. De olympisch kampioen op de marathon gaat zondag in Berlijn op jacht naar een verbetering van het wereldrecord.

Vier jaar geleden kwam zijn Keniaanse landgenoot Dennis Kimetto, ook in de Duitse hoofdstad, tot 2.02.57. De sportonderwerpen in Nieuwsuur zijn tegen 22.40 uur te zien op NPO 2.

De uitzendingen van vrijdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
13.40 uur Vuelta: liveblog negentiende etappe NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn en Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
23.24 uur Studio Sport: Vuelta NOS.nl, NPO 3 en NOS-app

STER Reclame