Volleyballers beginnen WK met kansloze nederlaag tegen Canada

Volleyballers kansloos tegen Canada in eerste WK-duel

De Nederlandse volleyballers hebben hun eerste wedstrijd op het WK kansloos verloren. Canada, de nummer zes van de wereld, was in het Bulgaarse Roese in drie sets duidelijk een maat te groot voor Oranje: 25-15, 25-23, 25-18.

Alleen in de tweede set kon Nederland gelijke tred houden. Bij 24-23, en dus setpunt voor de Canadezen, sloeg Wouter Ter Maat een service ver uit.

Passingfouten

Oranje begon te afwachtend en verloor de eerste set kansloos. Daarna werd er agressiever gespeeld en Canada kreeg serieuze tegenstand. De Canadezen waren in slotfase echter doortastender en werkten in de tweede set een 18-16 achterstand weg.

De volleyballers vieren een gewonnen punt

In de derde set maakte Oranje, de nummer 25 van de wereld, opnieuw veel passingfouten. Bondscoach Gido Vermeulen, die dertien van zijn veertien spelers gebruikte, zag dat zijn team weer niet constant kon spelen.

Poule

De Nederlandse volleybalmannen doen voor het eerst sinds 2002 weer mee aan het WK. Behalve Canada maken ook olympisch kampioen Brazilië, Frankrijk, Egypte en China deel uit van de poule van Oranje.

Gijs Jorna en bondscoach Gido Vermeulen

Nederland speelt vrijdag tegen China. Daarna fungeren Brazilië (zaterdag), Frankrijk (zondag) en Egypte (maandag) als tegenstander in poule B.

De eerste vier landen van de groep plaatsen zich voor de volgende ronde. De nummers vijf en zes kunnen naar huis. Oranje hoopt met overwinningen op met name China en Egypte in elk geval de vierde plaats veilig te kunnen stellen in Bulgarije.