Man rijdt met suv in op menigte in Centraal-China

time icon
Carl Zha
@CarlZha
Red SUV intentionally crash into people in squares in Hengdong County of Hunan province in China. 9 people dead, 46 injured. https://t.co/B1zdKSVgIf
8 maanden geleden

In de stad Hengjang in Centraal-China is een auto op een plein ingereden op een menigte. Daar zou een dansevenement bezig zijn geweest.

Zeker negen mensen zijn omgekomen, meer dan veertig mensen raakten gewond. Volgens het gemeentebestuur was er sprake van opzet.

De bestuurder van de auto, een suv, is aangehouden. De 54-jarige man zat in het verleden een straf uit voor brandstichting en geweldpleging, zegt de politie. Onderstaande beelden van het voorval kunnen als schokkend worden ervaren.

Tv Languedoc
@tvlanguedoc
🔴 #China: A car struck dozens of people in #Hengyang City during a dance event that was underway. A man has been arrested and the cause of the incident is unknown at this stage. "
8 maanden geleden

In China werden tot voor enkele jaren geregeld aanslagen gepleegd door Oeigoeren, een onderdrukte islamitische minderheid uit het noordwesten van het land. Soms ook zijn aanslagen het werk van verwarde personen of mensen die overhoop lagen met plaatselijke bestuurders.

STER Reclame