Onderzoek bij de peuterschool
NOS NieuwsAangepast

Explosie bij peuterschool China was aanslag

Een zelfgemaakte bom was de oorzaak van de explosie bij een peuterschool gisteren in China. De dader is bij de aanslag om het leven gekomen, meldt de Chinese staats-tv. Wat zijn motief was, is niet bekend.

Zeven mensen kwamen om het leven door de ontploffing bij de ingang van de school in een stad in Oost-China. Van de 65 mensen die gewond raakten, zijn er nog acht slecht aan toe. Onder de slachtoffers waren veel ouders die aan het eind van de schooldag op hun kinderen stonden te wachten.

Dood en onheil

De 22-jarige man die om het leven kwam, was te zien op beelden van bewakingscamera's, meldt persbureau AP. De politie kon hem met behulp van de beelden en dna-onderzoek identificeren. Zijn achternaam Xu is bekendgemaakt, maar meer details zijn niet vrijgegeven.

In de nabijgelegen woning van Xu zijn materialen gevonden voor het maken van het explosief. Op de muren stonden de karakters voor dood en onheil. Volgens de politie leed hij aan een aandoening waarbij de patiënt last kan hebben van duizeligheid en problemen kan krijgen met primaire lichaamsfuncties.

Ontploffing bij Chinese peuterschool was misdrijf

In eerste instantie werd gespeculeerd dat er een gasfles was ontploft van een voedselkraampje bij de school. In China zijn in het verleden vaker slachtoffers gevallen bij gerichte aanslagen op scholen. Vaak ging het daarbij om verwarde daders of mensen die overhoop lagen met plaatselijke bestuurders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl