Mattia Caldara kan het spel van Italië tegen Portugal even niet meer aanzien

Portugal heeft Ronaldo niet nodig voor zege op zwak Italië

Portugal heeft zijn eerste duel in de Nations League met 1-0 gewonnen van Italië, dat voor de tweede keer binnen vier dagen zwak voor de dag kwam. André Silva maakte kort na rust de enige treffer.

Vier dagen geleden speelde Italië met enig fortuin met 1-1 gelijk tegen Polen. Dat de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini niet tevreden was over het spel van zijn ploeg, bleek wel uit zijn opstelling in Lissabon.

Negen wijzigingen

Alleen doelman Gianluigi Donnarumma en spelmaker Jorginho mochten blijven staan in de Italiaanse basiself. Mario Balotelli was zelfs niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

In de voorhoede had Mancini wel een plekje ingeruimd voor Fiorentina-aanvaller Federico Chiesa, wiens vader Enrico in de jaren 90 nog een spitsenduo vormde met Mancini bij Sampdoria.

Federico Chiesa vecht met Bernardo Silva om de bal

Veel effect hadden de aanpassingen van Mancini niet. Portugal, dat opnieuw zonder Cristiano Ronaldo aantrad, was heer en meester in het Estadio da Luz.

In de eerste helft was Bernardo Silva dicht bij een treffer na mistasten van Donnarumma, maar zijn inzet werd op de lijn gered door Alessio Romagnoli.

Even later mocht Mattia Caldara van geluk spreken dat een onhandige verdedigende actie niet tot een eigen doelpunt leidde. Het door hem van richting veranderde schot van Bruma ging met een boog over Donnarumma en belandde tot opluchting van de Italianen op de lat.

André Silva opent de score

Kort na rust opende André Silva de score, na goed voorbereidend werk van Bruma. De spits, die deze zomer AC Milan verruilde voor Sevilla, verschalkte zijn oud-ploeggenoot Donnarumma met een droog schot in de verre hoek.

André Silva legt aan voor zijn treffer tegen Italië

Naarmate de tweede helft vorderde trok Portugal zich steeds verder terug, maar behalve een groot aantal hoekschoppen leverde dat de Italianen vrijwel niets op.

Uit een van die corners kopte Simone Zaza toch nog bijna raak. Zijn kopstoot scheerde over het Portugese doel.