Roberto Mancini, de bondscoach van Italië

Matig Italië komt pas na rust naast Polen, Rusland trekt lijn door

Italië en Polen hebben in Bologna in de Nations League gelijkgespeeld in hun openingsduel in groep 3 van divisie A: 1-1.

De Azzurri speelden voor rust slordig. De kansen waren dan ook voor Polen. De snelle Piotr Zielinski stuitte op Gianluigi Donnarumma, die ook bij een schot uit de draai van Grzegorz Krychowiak optrad.

Het Italiaans elftal voor het duel met Polen

Vlak voor de rust was er, na klunzig Italiaans balverlies, bij de tweede poging van Zielinski ook voor Donnarumma geen houden maar aan.

Italië deed ook na rust weinig met het balbezit. Robert Lewandowski vergat een counter te bekronen, waardoor de spanning bleef. En het werd zowaar 1-1, uit een dubieuze penalty. Jorginho drukte, na een pittige, maar faire sliding (Jakub Blaszczykowski) af.

Artjom Dzjoeba

Rusland begon de Nations League met een overwinning in Turkije (groep 2, divisie B). De kwartfinalist van het afgelopen WK won met 2-1 in Trabzon. Denis Tsjerysjev en Artjom Dzjoeba waren trefzeker voor de Russen.

Zweden is het andere land in de groep van de Turken en Russen.

Tadic benut en mist penalty

Dusan Tadic maakte de enige goal in het duel tussen Litouwen en Servië. De Ajacied benutte in de 38ste minuut een strafschop. Vlak voor tijd mocht hij opnieuw aanleggen, maar toen stuitte hij op Ernestas Setkus, die ooit het doel van ADO Den Haag verdedigde.