Thierry Aartsen en Mark Rutte op verkiezingscampagne in Breda
NOS NieuwsAangepast

Kandidaat-Kamerlid VVD heeft spijt van kwetsende tweet

Thierry Aartsen, beoogd Kamerlid voor de VVD, heeft spijt van een tweet die hij tien jaar geleden stuurde en waar de afgelopen dagen rumoer over ontstond. In een filmpje dat hij nu op Twitter heeft gezet erkent hij dat de tweet mensen pijn heeft gedaan.

Aartsen, destijds 19, twitterde zijn boosheid over iemand die voor de trein was gesprongen, waardoor de trein stilstond. "Dat heeft mensen gekwetst, dat heeft mensen pijn gedaan. Daar heb ik spijt van en dat heb ik die mensen ook persoonlijk laten weten."

Ook in andere tweets uit zijn verleden komt de Bredanaar naar voren als weinig subtiel en zachtzinnig, maar alleen van de tweet uit de trein heeft hij spijt.

Geen heilige

Verschillende VVD'ers in het land drongen er vandaag op aan dat Aartsen zijn zetel niet zou innemen. Fractievoorzitter Dijkhoff noemde het domme tweets, maar Aartsen is wat hem betreft gewoon welkom.

"Ik baal er enorm van dat ik nu word afgerekend op een aantal tweets uit het verleden", zegt Aartsen in het filmpje. "Ik ben wie ik ben, ik ben geen robot en zeker geen heilige. Ik hoop dat mensen mij gaan afrekenen op mijn daden in de Tweede Kamer en niet op een aantal slechte grappen die ik ooit op Twitter heb gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl