In de Waalhaven in Rotterdam zijn de hulpdiensten vanavond massaal uitgerukt omdat in een container mensen in nood leken te zijn geraakt. Waar de container stond was aanvankelijk onduidelijk, maar de politie heeft hem gevonden doordat er contact was met iemand in de container. Die vroeg vanuit de container om hulp, waarop een zoekactie begon.

Op deze beelden is te zien hoe de migranten door de politie worden meegenomen naar een douanekantoor:

In de container zaten 18 twintigers: 16 mannen en 2 vrouwen. Een van hen was niet aanspreekbaar. Volgens een woordvoerder gaat het met hem inmiddels beter. De andere mensen in de container zijn door de hulpdiensten onderzocht.

De chauffeur van de vrachtwagen die de container vervoerde is opgepakt. Het gaat om een man van 43 uit Roemenië. De politie heeft de vrachtwagen meegenomen voor onderzoek.

Vreemdelingenpolitie

Onduidelijk is waar de mensen in de container vandaan kwamen, maar het gaat naar het zich laat aanzien om migranten uit Afrika. Ze worden opgevangen in het douanekantoor en na medisch onderzoek overgedragen aan de Rotterdamse vreemdelingenpolitie. Die gaat verder onderzoek doen naar de herkomst en de achtergronden.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond legt uit hoe de mensen in de container gevonden zijn:

'We hebben kunnen lokaliseren waar de container zich bevindt'

STER reclame