De politie heeft tientallen verstekelingen gevonden op het industrieterrein van Moerdijk. Het gaat waarschijnlijk om mannen en vrouwen uit Eritrea.

Ze werden verspreid over het industriegebied gevonden:

Verstekelingen ontdekt op industrieterrein Moerdijk

Op de Orionweg werden vanochtend eerst vier mannen en drie vrouwen staande gehouden. Later kwam er een melding binnen dat in een trailer bij een containeroverslag 25 verstekelingen zaten. Ze hadden zich verschanst in een gekoelde container die geladen was met voeding.

Burgemeester Klijs (CDA) van Moerdijk noemt dat zorgelijk. "Als de chauffeur het geklop niet had gehoord, hadden we waarschijnlijk 25 lijken aangetroffen in die container," zegt hij tegen Omroep Brabant.

Gisteren was het ook raak in het industriegebied. Toen sprongen zeven mensen uit Eritrea en Uganda uit een vrachtwagen. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Het probleem met migranten in Moerdijk is aan de orde van de dag. Meestal zijn het Albanezen die in een vrachtwagen via zeehaven Moerdijk naar Engeland proberen te komen.

'Risico dat mensen stikken'

Burgemeester Klijs vroeg vorige week minister Grapperhaus om hulp. Het politiehaventeam telt slechts drie agenten, waardoor het volgens Klijs onmogelijk is om de haven van Moerdijk veilig te houden.

De burgemeester vindt dat politie en marechaussee de georganiseerde criminaliteit achter de verstekelingen moeten aanpakken. "Zij nemen bewust het risico dat mensen stikken. Deze misstanden moeten we gecoördineerd bestrijden."

STER reclame