Wesley Sneijder neemt afscheid
NOS Voetbal

Groots afscheid voor trotse Sneijder: 'Het is klaar'

Na de 2-1 zege op Peru zat de interlandcarrière van Wesley Sneijder erop. Onder toeziend oog van familie, vrienden en voormalig medespelers nam de recordinternational na 15 jaar en 134 interlands op grootse wijze afscheid.

"Het is klaar, het is gedaan", zei Sneijder direct na afloop van de wedstrijd. "Het was een bijzondere avond en ik heb genoten van elke seconde. De winst maakt het compleet."

De Utrechter speelde een uur mee voordat hij werd gewisseld voor Quincy Promes. "Ik voelde het wel van binnen", reageert Sneijder. "De laatste keer dit oranje shirt, de laatste keer de Arena. Heel speciaal."

Bondsridder

KNVB-voorzitter Michael van Praag benoemde Sneijder tot bondsridder, de hoogste onderscheiding binnen de voetbalbond. En na een dankwoord van directeur betaald voetbal Eric Gudde en een knuffel van FIFA-voorzitter Gianni Infantino mocht Sneijder, samen met zijn gezin, gaan zitten in een geïmproviseerde huiskamer in de middencirkel.

Daar mocht de oud-Ajacied kijken naar een speciale video waarin familieleden en prominenten uit het voetbal hem toespreken.

Bekijk hier het filmpje en ook de reactie van Sneijder daarop:

"Zelfs ik word hier stil van. En ik heb altijd een grote mond", reageert Sneijder op het filmpje. "Dit doet mij echt wat."

De huidige speler van het Qatarese Al-Gharafa maakte van het moment gebruik om iedereen te bedanken. "Ik ga dit missen. Ik heb een fantastische tijd gehad en wil graag alle fans, medespelers, coaches en de KNVB bedanken."

'Blijf deze jongens steunen'

Ook had de voormalige aanvoerder nog woorden voor het huidige Oranje. "Bedankt boys dat we toch nog wonnen en ik beloof dat ik bij het volgende toernooi op het Oranjeplein zal staan om voor jullie te juichen. En blijf deze jongens vooral steunen", sprak Sneijder het publiek toe.

Wat volgde was een ereronde langs het publiek, dat massaal was blijven zitten na de wedstrijd, voordat Sneijder voor het laatst van het veld stapte in het shirt van Oranje.

Het afscheid van Sneijder op muziek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl