NOS Voetbal

Depay bezorgt Oranje na rust overwinning bij afscheid Sneijder

Het Nederlands elftal, dat zeventiende staat op de wereldranglijst, heeft de oefenwedstrijd in Amsterdam tegen Peru (FIFA-20) met 2-1 gewonnen. In de 134ste en laatste interland van Wesley Sneijder kwam Oranje pas na rust op stoom.

Nederland begon ongeconcentreerd en gaf in het eerste kwartier drie kansen weg. Yohimar Yotún schoot, na geschutter van Daley Blind en Matthijs de Ligt, in vrije positie naast, Jefferson Farfán knalde op de vuisten van Jasper Cillessen en Pedro Aquino kopte raak uit een corner; ook daarbij zag Blind er niet goed uit.

Peru was duidelijk niet gekomen om mee te werken aan het afscheidsfeestje van recordinternational Sneijder: het was fel en agressief en gaf Nederland voor rust weinig ruimte om op te bouwen.

  • Reuters
    Memphis Depay viert zijn 1-1 voor Nederland in het duel met Peru
  • ANP
    Wesley Sneijder wordt bedankt door Ronald Koeman
  • ANP
    Memphis Depay, Frenkie de Jong en Wesley Sneijder

Toch trok Nederland na dat slechte begin de regie wat meer naar zich toe. Memphis Depay, Blind en Sneijder probeerden het van afstand, maar schoten niet zuiver.

Na de rust maakte Frenkie de Jong zijn interlanddebuut en moest Cillessen zich meteen strekken bij een volley van Miguel Trauco. Ryan Babel had bijna succes met een soort 'tip-in' en Ruud Vormer met een mooie, geschepte bal. Pal daarop faalde Vormer toen hij alleen op Pedro Gallese afging.

Na een uur, net voor de publiekswissel van Sneijder, maakte Depay gelijk, na een prima actie van De Jong. Oranje heerste nu en Quincy Promes, De Ligt en Depay stuitten op Gallese. De ijverige en goed spelende Depay bezorgde Oranje de winst: 2-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl