NOS Voetbal

Sneijder hoeft geen standbeeld of goal, liever een assist

Sneijder: 'Ik voel een spanning die ik nog nooit heb gevoeld'

Wesley Sneijder hoeft geen standbeeld voor zijn prestaties. Hij wil donderdagavond in de Johan Cruijff Arena - het stadion waar zijn loopbaan begon - gewoon nog één keer genieten en zijn kunsten laten zien, onder het toeziend oog van familie, vrienden en collega's.

"Het voelt apart, maar het is mooi om alles nog één keer mee te maken", zei Sneijder een dag voor zijn uitzwaaiwedstrijd. "Ik heb een andere spanning, die ik nog nooit heb gevoeld. Ik ga er vooral van genieten. Je neemt maar één keer afscheid en dat zal morgen zijn."

Sneijder voelt niet zoveel voor een standbeeld

De 34-jarige Sneijder zal ongeveer een uur spelen tegen de Peruanen. Met de aanvoerdersband om zijn arm. En in welk systeem, dat maakt hem niet uit. Scoren is voor hem ook van ondergeschikt belang.

"Ik ben niet zo van het scoren, Bert, dat weet jij ook", zei Sneijder tegen NOS-verslaggever Bert Maalderink. Een assist zou Sneijder meer deugd doen. Een droom wilde hij het niet noemen. Daarvoor heeft hij te veel meegemaakt.

Wesley Sneijder

Met de wedstrijd tegen Peru zal Sneijder op 134 interlands komen. Voorlopig zal hij daarmee recordhouder blijven, maar zelf verwacht hij dat een aantal spelers hem op termijn zal kunnen overtreffen. "Ik hoop dat dat gebeurt. Als ik kijk naar jongens van een jaar of 18 tot 19, die nu al in de basis staan, dan moet het wel lukken. En dan denk ik aan bijvoorbeeld Matthijs de Ligt."

Sneijder benadrukte tijdens de persconferentie dat hij nog steeds voetballer is. Hij blijft spelen voor zijn club Al-Gharafa in Qatar. Een trainerscursus is daarom, volgens hem, nog lang niet aan de orde. "Ik heb daar ook een tijd niets over gehoord", zei hij met een lach. "Pas als ik klaar ben met voetballen ga ik mij daarop richten."

Hij heeft wel de hoop dat de nieuwe lichting erin zal slagen opnieuw te zorgen voor een Oranjegekte, zoals Sneijder dat zelf, bijvoorbeeld tijdens het WK in 2010 (tweede in Zuid-Afrika), deed met zijn teamgenoten. Sneijder: "Ik hoop nog een keer op een Oranjeplein te staan en te genieten van het Nederlands elftal."

De wedstrijd is donderdag om 20.45 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl