NOS Voetbal

Lammers geeft PSV niet op: 'Ze hebben sowieso vertrouwen in mij'

De eerste goal van Lammers in het shirt van Heerenveen

Zes potjes gespeeld, zes gewonnen. Sam Lammers trekt een brede grijns als hij langs het trainingsveld in Zeist even snel van schoenen wisselt. De spits is met Jong Oranje in voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatieduels met Engeland (donderdag) en Schotland (dinsdag). In de afsluitende partijtjes behoort hij telkens tot het winnende team.

Afgelopen weekend kon de 21-jarige Lammers ook al lachen. De huurling van PSV maakte in het shirt van sc Heerenveen zijn eerste goal. Minpuntje was wel dat zijn treffer tegen VVV-Venlo (1-1) geen overwinning opleverde.

Maar blij was hij uiteraard wel met zijn eerste doelpunt, al was het maar om af te zijn van alle vragen. Toen hij na drie duels nog droog stond, kreeg hij dat namelijk geregeld te horen. "Andere mensen waren er drukker mee dan ik. Nu kan ik mij lekker focussen op de wedstrijden", zegt hij schouderophalend.

Sam Lammers in het shirt van Jong Oranje

Al sinds 2010 heeft Lammers maar één doel: doorbreken bij PSV. Telkens als Luuk de Jong dreigde te vertrekken, wezen ze in Eindhoven naar de topscorer aller tijden van Jong PSV: dáár loopt zijn opvolger. Maar het bleef bij wijzen. In twee seizoenen kwam Lammers tot zestien eredivisieduels.

De voetballer werd de afgelopen twee jaar heen en weer geslingerd tussen Jong PSV en het eerste elftal. Zijn kansen werden er niet groter op toen PSV bijna een jaar geleden Maximiliano Romero wegplukte uit Argentinië. Vervolgens zag Lammers ook dat De Jong zijn contract verlengde.

"Hij is gewoon een goede speler en belangrijk voor het team", zegt Lammers over zijn concurrent. Hoewel begripvol, baalt de spits wel. "Natuurlijk had ik op meer invalbeurten en kansen gehoopt. Maar het stond gewoon goed en we werden kampioen, dus dan begrijp je dat de basis blijft staan."

Ooit zal het huwelijk tussen speler en de Eindhovense club slagen, daar is Lammers van overtuigd. "PSV heeft sowieso aangegeven dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze mij niet willen verkopen."

Sam Lammers en Luuk de Jong stonden vorig jaar enkele keren samen op het veld

Toen Lammers en PSV het eens werden over een verhuur, toonden meerdere eredivisieclubs belangstelling. De spits koos uiteindelijk voor Friesland. "Ik wilde gewoon ballen, hele wedstrijden spelen. Dat is de enige manier om mezelf door te ontwikkelen. Dus ik ben blij dat ik bij Heerenveen zit", vertelt Lammers, die bij afwezigheid van Steven Bergwijn waarschijnlijk in de spits zal starten in het duel van Jong Oranje met Engeland.

Friese volkslied

Wennen is het overigens wel in Friesland. Lammers woont voor het eerst in zijn leven op zichzelf. "Normaal zat ik lekker op het bankje na de training en maakte moeders het eten klaar. Nu moet ik zelf nog aan de gang", lacht hij.

Het inburgeren gaat hem trouwens wel aardig af. "Gedeeltes van het Fries volkslied kan ik al een beetje meeneuriën."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl