Luuk de Jong viert de landstitel in het seizoen 2017/2018
NOS Voetbal

Geen transfer, maar contractverlenging Luuk de Jong

Luuk de Jong heeft een nieuw contract tot medio 2021 getekend bij PSV. Zijn oude verbintenis liep af in 2020. Met de contractverlenging beëindigt de 27-jarige De Jong speculaties over een vertrek. "Ik blijf", zegt hij op de website van PSV.

Het afgelopen seizoen was De Jong twee keer dicht bij een vertrek uit Eindhoven, met concrete interesse van Girondins Bordeaux en Club América uit Mexico. Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. Ook deze zomer was er weer interesse uit het buitenland, maar De Jong besloot nu al snel een einde te maken aan de onzekerheid.

'Met veel plezier nog minimaal een jaar'

"Iedereen weet dat ik openstond voor alles", zegt hij op de PSV-site. "Zeker ook voor PSV, want ik heb het hier geweldig naar mijn zin. De plannen van de nieuwe trainer en het beeld dat John de Jong me vanuit de club heeft geschetst, spreken me aan. Met heel veel plezier en vertrouwen blijf ik nog minimaal een jaar extra bij deze mooie club."

De Jong kwam medio 2014 naar PSV en veroverde sindsdien drie landstitels, in 2015, 2016 en 2018. Zijn derde seizoen was matig met slechts acht goals, maar afgelopen seizoen vocht hij zich terug en werd hij weer een belangrijke speler voor PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl