Kuipers gaf juni vorig jaar een persconferentie ANP

De voormalige baas van motorclub No Surrender, Henk Kuipers, is van de gevangenis in Leeuwarden overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van Crimesite.

Een OM-woordvoerder zegt dat op vrijdag een tip binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem. Wat die melding precies inhield, wil ze niet zeggen, maar het was wel nodig om "maatregelen te treffen".

Kuipers' advocaat, Roy van der Wal, zegt desgevraagd dat de anonieme tip ging over een ontsnappingspoging. Hij noemt dat volstrekt ongeloofwaardig en te absurd voor woorden. "We zijn met stomheid geslagen, het valt totaal niet te plaatsen. Hij is een modelgevangene." De raadsman gaat een bezwaar indienen tegen de overplaatsing.

Criminele organisatie

Henk Kuipers zit sinds eind vorig jaar vast. Hij wordt verdacht van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld, valsheid in geschrifte en het leidinggeven aan een criminele organisatie.

In juli stopte hij als 'World Captain' van No Surrender en vertrok hij met zo'n veertig andere leden bij de club. Het Openbaar Ministerie wil een landelijk verbod op No Surrender, en spreekt van een criminele motorclub.

STER reclame