Jorrit Hendrix wordt gefeliciteerd door Steven Bergwijn met zijn 1-0 tegen Willem II

Gretig PSV fileert Willem II na succesvolle week

PSV heeft Willem II met een 6-1 thuisoverwinning op de pijnbank gelegd. De Eindhovenaren namen daarmee revanche voor hun 5-0 uitnederlaag van vorig seizoen tegen de Tilburgers.

Willem II opende sterk en Fran Sol, die vorig jaar in Tilburg bij de zege op PSV drie keer scoorde, schoot na vijf minuten op de paal.

Prachtige goal Hendrix

Een half uur later stond PSV op 3-0, na een prachtig schot in de kruising van Jorrit Hendrix, een pegel van Steven Bergwijn in de verre hoek en een door Gastón Pereiro benutte penalty (na een overtreding op Hirving Lozano).

Nick Viergever maakte er na een ingestudeerde vrije trap (kopvoorzet Luuk de Jong) op slag van rust 4-0 van.

Nick Viergever na zijn tweede treffer voor PSV namens Willem II

Sol was kort na de pauze gelukkiger in de afwerking (schot uit de draai), maar amper drie minuten later was de marge weer vier (intikker Viergever). Bergwijn rondde daarna een prachtige aanval over links af met een kopbal voor de 6-1.

Debuut Sainsbury

Bij PSV maakte Trent Sainsbury zijn officiële debuut. De Australiër mocht na 58 minuten in het veld komen voor Viergever.

PSV sloot daarmee een succesvolle week af, waarin kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League werd afgedwongen en de gedroomde versterking in de vorm van Érick Gutiérrez alsnog werd binnengehaald.