Steven Bergwijn juicht na zijn 1-0 tegen BATE Borisov, links Hirving Lozano

Ook PSV overtuigend naar groepsfase Champions League

Een dag na Ajax heeft ook PSV zich overtuigend geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na de 3-2 uitzege was PSV het Wit-Russische BATE Borisov ook in Eindhoven de baas: 3-0.

Al snel had PSV het heft stevig in handen. Na een vrije trap van Hirving Lozano op de lat en een pegel van Gastón Pereiro op de vuisten van keeper Denis Stsjerbitski werd het nog binnen een kwartier 1-0 door Steven Bergwijn. De aanvaller wipte de bal met rechts langs verdediger Nemanja Milunovic en met links in het doel.

Voor zover BATE nog enige hoop had (de Wit-Russen hadden nu drie doelpunten nodig), was die na 36 minuten definitief vervlogen. Luuk de Jong kopte de 2-0 binnen na een fijne voorzet van Jorrit Hendrix.

Vlak voor rust waren Jasse Tuominen en Maksim Volodko namens BATE nog wel dicht bij een goal, maar de aansluitingstreffer viel niet.

Hirving Lozano viert de derde treffer van PSV tegen BATE Borisov

Ook na rust had het volwassen spelende PSV weinig te duchten van de gasten uit Borisov. De Eindhovenaren hadden de wedstrijd onder controle en dat leverde na ruim een uur de 3-0 op.

Na een pass van Pereiro kon Lozano op het Wit-Russische doel afstormen en met een hard schot in de verre hoek maakte de Mexicaan aan alle twijfels een einde.

Het verzet van de Wit-Russische kampioen was compleet gebroken en het wachten was op een vierde treffer. Toch kreeg BATE ook nog twee kansen, maar die werden beide door Mirko Ivanic verprutst. Vlak voor tijd was invaller Donyell Malen heel dicht bij de 4-0, maar keeper Stsjerbitski bracht redding.

En zo zitten er donderdag bij de Champions League-loting voor het eerst sinds 2010 twee Nederlandse clubs in de kokertjes: PSV en Ajax.