Kiki Bertens
NOS Sport

Pijnlijk verlies Bertens in derde ronde US Open

Kiki Bertens is gestrand in de derde ronde van de US Open. De wisselvallig spelende Zuid-Hollandse haalde op de beslissende momenten niet het vereiste niveau om de eveneens grillige Markéta Vondrousová te verslaan: 6-7 (4), 6-2, 6-7 (1). Bertens verspeelde in de derde set een 4-2 voorsprong.

Bertens omschreef haar niveau na de tweede ronde als "niet spectaculair" en dat was ook vandaag het geval in het Louis Armstrong-stadion. Ze nam met degelijk tennis een 5-3 voorsprong, maar de 19-jarige Vondrousová keerde met fraai en gevarieerd spel het tij.

De Tsjechische mondiale nummer 103 trok in de tiebreak haar sterke niveau door (met onder meer een prachtige korte crossbal de baan uit), terwijl de gefrustreerder ogende Bertens veel afzwaaiers produceerde (twee dubbele fouten op een rij).

Bertens ruikt bloed

Ook in de tweede set bleef Bertens mopperen en Vondrousová kwam op 2-0. Maar op dat moment sloeg de twijfel toe bij de Tsjechische, die ook last leek te krijgen van haar rechterbeen. Bertens rook bloed en kreeg in de set nog maar drie punten tegen.

De derde set golfde op en neer. Bertens verspeelde een 4-2 voorsprong, terwijl de herboren Vondrousová de partij op 6-5 niet kon uitserveren. In de tiebreak was Vondrousová de betere speelster, die met solide spel de overwinning afdwong.

Kiki Bertens in actie bij het net in haar duel met Marketa Vondrousova op de US Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl