NOS NieuwsAangepast

Politie houdt ernstig rekening met terroristisch motief bij steekincident Amsterdam CS

De man die is opgepakt voor het steekincident op Amsterdam Centraal is een 19-jarige Afghaan met een Duitse verblijfsvergunning. Een woordvoerder van de politie zegt tegen de NOS dat er ernstig rekening wordt gehouden met een terroristisch motief.

Dit zegt de woordvoerder over de zaak:

'We houden ernstig rekening met terroristisch motief'

Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat de slachtoffers willekeurig werden neergestoken. De twee liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. Ze zijn buiten levensgevaar.

De man werd bij zijn arrestatie neergeschoten. Hij ligt in het ziekenhuis onder politiebewaking en wordt verhoord. De politie, gemeente en justitie benadrukken in een gezamenlijke verklaring dat op dit moment in het onderzoek alle opties worden opengehouden. In het bericht staat dat er intensief contact is met de Duitse politie over de vermoedelijke dader.

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus laat via Twitter weten op de hoogte te zijn van het onderzoek. Hij houdt daarbij contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

De man stak in op de slachtoffers toen hij in de westelijke tunnel van het station liep. Toen de man wegliep is hij door de politie neergeschoten en aangehouden. Door het incident werd het treinverkeer rond het station flink ontregeld.

Burgemeester Halsema heeft na het incident een bezoek gebracht aan Amsterdam Centraal. Ze heeft daar gesproken met medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen en winkelpersoneel op het station. Ze sprak er haar waardering uit voor het snelle optreden van de politie en medewerkers van de NS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl