NOS NieuwsAangepast

Politie schiet persoon neer op Amsterdam Centraal na steekincident, twee gewonden

Bij een steekincident op Amsterdam Centraal zijn twee mensen gewond geraakt. De politie heeft een verdachte neergeschoten. De twee slachtoffers en de gewonde verdachte zijn naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zijn zwaargewond.

Na het incident werd op last van de politie het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal korte tijd volledig stilgelegd, net als het tramverkeer.

Door het incident werd het treinverkeer rond het station flink ontregeld, meldt de NS. Ook vanavond kunnen er nog treinen uitvallen. Omdat de treinen korte tijd stilstonden, klopte de planning niet meer en moest de dienstregeling weer worden opgestart.

Neergeschoten

Een woordvoerder van de politie zegt dat de verdachte op de twee mensen instak toen hij in de westelijke tunnel van het station liep. Toen de man wegliep is hij door de politie neergeschoten en aangehouden.

Over een motief achter de steekpartij is nog niets duidelijk, de politie zegt alle scenario's open te houden.

In verband met het politieonderzoek was de westelijke tunnel op het station urenlang afgesloten. De centrale en oostelijke tunnel waren wel bereikbaar.

Bekijk hier beelden van na de steekpartij:

Politie schiet dader neer van steekincident op Amsterdam CS

De politie ontruimde verder uit voorzorg het Stationsplein, omdat de verdachte een rugzak bij zich had waarvan niet meteen duidelijk was wat er in zat.

Toen bleek dat er geen explosieven in de rugzak zaten, is het plein weer vrijgegeven. Ook werden alle sporen vrijgegeven, met uitzondering van spoor 4 en 5, waar het incident gebeurde. Aan het begin van de avond werden ook die sporen en de westelijke tunnel weer vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl