Koeman bracht Mazraoui aan het twijfelen, maar: 'Marokko juiste keuze voor mij'

Ronald Koeman bracht hem nog even aan het twijfelen, maar Noussair Mazraoui speelt zijn interlands de komende jaren voor Marokko. "Een keuze met mijn hart, gevoel en verstand", vertelt de Ajacied.

De 20-jarige speler, geboren in Leiderdorp, breekt dit seizoen door als rechtsback van de Amsterdamse formatie. Met zijn goede spel viel hij ook op bij de bondscoach, die Mazraoui in een gesprek probeerde te overtuigen om voor Oranje te kiezen.

"Er was zeker een moment van twijfel", erkent de voetballer met Marokkaanse roots. "Voor het gesprek met Koeman dacht ik altijd dat ik wel wist dat ik voor Marokko wilde uitkomen."

Noussair Mazraoui (l) bij Ajax met Hakim Ziyech, die ook actief is voor het Marokkaanse elftal ANP

Nadat hij er even goed over na had gedacht, kwam de keuze. "Ik heb daar in de jeugdelftallen gespeeld en ben met de voorbereiding op het WK mee geweest. In de drie jaar dat ik voor Marokko speel, is Nederland nooit in beeld gekomen."

"Als er iemand een pistool op mijn hoofd zet en zegt dat ik moet kiezen tussen Nederland of Marokko, zou ik Marokko zeggen", aldus Mazraoui, die opgelucht is nu zijn keuze wereldkundig is gemaakt.

Mazraoui sprak niet met Ten Hag over keuze voor Marokko

De Ajacied sprak met zijn coach Erik ten Hag niet over de keuze. "Het is natuurlijk heel persoonlijk", zei Ten Hag eerder vanmiddag daarover op de wekelijkse persconferentie. "Maar als hij het mij had gevraagd, had ik hem advies gegeven om voor Nederland te kiezen."

"Ik vind het met name jammer voor de jeugdopleiding van Ajax", liet de trainer los over de keuze van Mazraoui. "Er komen daar onvoorstelbaar veel jonge spelers vandaan die voor Oranje kunnen spelen. Dat is een groot compliment voor de opleiding."

Als het aan Ten Hag ligt, spelen er zo veel mogelijk spelers in Oranje die zijn opgeleid in Amsterdam. "Dat lijkt me duidelijk."

STER reclame