Arno Vermeulen en Ronald Koeman
NOS Voetbal

Koeman geeft Sneijder garantie en hoopt op Mazraoui

Vijf dagen voor het bekendmaken van de definitieve selectie van Oranje zit bondscoach Ronald Koeman aan tafel in Studio Voetbal. NOS-commentator Arno Vermeulen en oud-international Pierre van Hooijdonk zijn de andere gasten.

De enige speler die al zeker is van een plaats in de selectie is Wesley Sneijder. Koeman laat weten dat de recordinternational in zijn afscheidsinterland tegen Peru in de basis staat.

"Hij gaat starten", zegt Koeman. "Ik heb afgelopen week met Wesley gesproken en hij krijgt ongeveer een uur speeltijd."

'Recordinternational verdient afscheid'

"Zit je er niet mee in je maag?", vraagt Vermeulen zich af over de selectie van Sneijder. "Het is de enige interland voor Frankrijk."

Koeman: 'Sneijder gaat starten tegen Peru'

"Nee, anders had ik het niet gedaan", zegt de bondscoach. "Hoe vaak wordt niet gezegd dat wij onze helden niet kunnen eren in Nederland? We maken een uitzondering voor onze recordinternational. De recordinternational verdient een afscheidswedstrijd. Maar we benaderen de wedstrijd gewoon heel serieus."

Topscorer aller tijden Robin van Persie heeft nog geen afscheid genomen, maar hoeft voorlopig niet op een selectie te rekenen. "Ik sluit niks uit, maar in principe niet", zegt Koeman. "Gezien Robins fysieke toestand zou Feyenoord daar niet blij mee zijn."

Een afscheidswedstrijd bij Oranje zit er waarschijnlijk ook niet in voor Van Persie. "De standaard is de recordinternational. Dat is Robin helaas niet."

Huntelaar mag hopen

De evenals Van Persie 35-jarige Klaas-Jan Huntelaar lijkt dichter bij een selectie te zitten. "Ik heb Klaas-Jan vorig jaar gesproken en gezegd dat ik eerst naar anderen kijk. Maar als we morgen een finale spelen, stel ik de beste elf op. Klaas-Jan is goed bezig. Ik sluit niemand uit."

Koeman: 'Luuk de Jong is zeer serieuze optie voor Oranje'

Luuk de Jong mag voor de komende interlands zeker rekening houden met een oproep. Koeman is enthousiast over de spits van PSV. "Hij heeft als spits andere kwaliteiten dan Ryan Babel en Memphis Depay. Met hem kan je ook eens anders spelen."

'Mazraoui serieuze optie als rechtsback'

In welke selectie de 20-jarige Ajacied Noussair Mazraoui terechtkomt, is de grote vraag. De rechtsback speelde voor Marokko Onder-20 en zat in de voorselectie van Marokko voor het WK, maar kan nog veranderen van voetbalnationaliteit.

Koeman hoopt dat Mazraoui voor Oranje kiest. Afgelopen donderdag had de bondscoach in Zeist een gesprek met Mazraoui. Daarbij waren ook KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma en Mustapha Nakhli, zaakwaarnemer van Mazraoui (en de inmiddels voor Marokko uitkomende Hakim Ziyech), aanwezig.

Koeman positief na gesprek met Mazraoui

"Hij is een serieuze optie als rechtsback", zegt Koeman. "Ik heb niet gezegd dat ik hem ga selecteren, maar dat ik hem graag in de toekomst bij Oranje zie. We weten dat hij een keuze moet maken, omdat hij waarschijnlijk ook door Marokko wordt opgeroepen. Ik hoop dat hij voor Oranje kiest."

Koeman had deze week ook een kopje koffie met Kevin Strootman gepland, na het duel tussen AS Roma en Atalanta van maandag. Dat gesprek gaat niet door. De 28-jarige middenvelder is op weg naar Olympique Marseille. "Hij appte me vanavond dat hij morgen naar Marseille vliegt..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl