Kevin Strootman
NOS Voetbal

Strootman op weg naar Olympique Marseille

Kevin Strootman staat op het punt over te stappen van AS Roma naar Olympique Marseille. Voor hem ligt een vijfjarig contract klaar bij de Franse topclub, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Bij Marseille treft Strootman trainer Rudi Garcia, met wie hij tussen 2013 en 2016 al bij Roma werkte. De transfersom bedraagt naar verluidt 25 miljoen euro, exclusief bonussen. Daarmee geeft Marseille de transferopbrengst voor het vertrek van André Zambo Anguissa naar Fulham meteen weer grotendeels uit.

Afscheid in Rome

Marseille werd vorig seizoen vierde in de Franse Ligue 1 en verloor de Europa League-finale van Atlético Madrid. Strootman moet bij L'OM een middenveld gaan vormen met Dimitri Payet en Luiz Gustavo.

Kevin Strootman en Rudi Garcia in 2014 op de training van Roma

Vorig jaar tekende Strootman, die al sinds 2013 voor AS Roma speelt, nog een nieuw contract tot medio 2022 in Rome. Door zware knieblessures miste Strootman een groot deel van seizoenen 2014/2015 en 2015/2016. De afgelopen twee jaar bleef hij grotendeels blessurevrij.

Strootman werd door Roma niet in de selectie voor de competitiewedstrijd van maandag tegen Atalanta opgenomen. Na de zondagtraining zou de Nederlander al afscheid hebben genomen van zijn ploeggenoten in Rome.

Ronald Koeman had deze week ook een kopje koffie met Kevin Strootman gepland, na het duel tussen AS Roma en Atalanta van maandag. Dat gesprek gaat niet door, vertelde de bondscoach in Studio Voetbal. "Hij appte me vanavond dat hij morgen naar Marseille vliegt..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl