Steven Bergwijn juicht na zijn treffer
NOS Voetbal

Kranten loven ook PSV: 'Nationale dubbelslag in Europa'

Dat PSV zich in navolging van Ajax voor de Champions League heeft geplaatst, zorgt voor ronkende teksten in de ochtendkranten. De algehele conclusie is vooral dat de Nederlandse voetballiefhebber de grote winnaar is deze week.

"Alsof de stromende regen in Eindhoven de relatieve droogte in het Nederlandse clubvoetbal in één keer symbolisch wegspoelde", schrijft de Volkskrant, "zo voltooide PSV met verve de nationale dubbelslag in Europa".

'Droompoule of horrorgroep'

De Telegraaf noemt het de langverwachte opsteker die het Nederlandse clubvoetbal nodig heeft. "Tot aan de winterstop krijgt het publiek geen onbekende tegenstanders uit Roemenië of Slovenië, maar de elite van Europa."

"En dus wordt het tot aan de loting vanavond om 18.00 uur heerlijk speculeren over droompoules en horrorgroepen", aldus AD Sportwereld.

Mark van Bommel

'Pretogen Van Bommel'

Het AD was in Eindhoven getuige van een heerlijke Europa Cup-avond. "Af en toe rolden de oeh's en ah's van de tribunes bij weer een aanval. Make us Proud, stond op een van de spandoeken. En dat lukte probleemloos."

Ook de Volkskrant zag een onderhoudende wedstrijd. "Door het enthousiasme van PSV en zijn zingende publiek, of anders door de pretogen van trainer Mark van Bommel. Of door de mooie doelpunten, door de dribbels en de flair van Bergwijn en Lozano."

Die twee sprongen er ook voor De Telegraaf uit, net als Luuk de Jong. "Bergwijn zorgde voor een orkaan van vreugde met de openingstreffer. De Jong liet opnieuw zien van onschatbare waarde te zijn en Lozano toonde zich bij vlagen van de buitencategorie."

Tot slot waarschuwt de Volkskrant om niet meteen door te slaan in de vreugde. "Als de euforie straks is geluwd, zullen beide elftallen merken dat meedoen op het hoogste niveau niet altijd een feest is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl